الجمعة، 17 يونيو 2022

طريقة عمل البريوش مقدم من الشيف / نشوي الزاويلي



مدة التحضير 60 دقيقة

مدة الطهي 20 دقيقة

المقادير

450 جرام دقيق 

250 جرام لبن ( الحليب ) دافى 

50 جرام زبدة 

50 جرام سكر 

10 جرام خميرة فورية

ربع معلقة صغيرة ملح

بيضة 

معلقة كبيرة خل

طريقة التحضير


▪️فى وعاء نضع الخميرة والسكر و2 معلقة من الدقيق واللبن الدافى (الحليب )

ونقلبهم مع بعض ونتركهم على جانب 10 دقايق 

▪️ثم ننزل بالبيضة والخل ونقلبهم جيدا ونضع الملح والدقيق ونعجنهم كويس جدا لمدة 10 دقايق 

▪️ثم نضع الزبدة ونعجنهم تانى حتى تكون عجينه لينه مطاطيه 

▪️نتركها على جانب تخمر حوالى ساعة وبعد كدة نشكلها وتخبز في فرن ساخن من قبل درجة حرارة 200

حتي تمام النضج 


مراجعة دينا محسن 

بواسطه غزلان الراضي


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013