مدة التحضير 60 دقيقة
مدة الطهي 20 دقيقة
المقادير
450 جرام دقيق
250 جرام لبن ( الحليب ) دافى
50 جرام زبدة
50 جرام سكر
10 جرام خميرة فورية
ربع معلقة صغيرة ملح
بيضة
معلقة كبيرة خل
طريقة التحضير
▪️فى وعاء نضع الخميرة والسكر و2 معلقة من الدقيق واللبن الدافى (الحليب )
ونقلبهم مع بعض ونتركهم على جانب 10 دقايق
▪️ثم ننزل بالبيضة والخل ونقلبهم جيدا ونضع الملح والدقيق ونعجنهم كويس جدا لمدة 10 دقايق
▪️ثم نضع الزبدة ونعجنهم تانى حتى تكون عجينه لينه مطاطيه
▪️نتركها على جانب تخمر حوالى ساعة وبعد كدة نشكلها وتخبز في فرن ساخن من قبل درجة حرارة 200
حتي تمام النضج
مراجعة دينا محسن
بواسطه غزلان الراضي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق