مدة التحضير 15 دقيقة
مدة الطهي 30 دقيقة
المقادير
375 جرام دقيق مايعادل 3 كوب
250 جرام سكر مايعادل 1و1/4 كوب
200 جرام لبن مايعادل 1 كوب
200 جرام زيت مايعادل 1 كوب
50 جرام كاكاو خام مايعادل 3 ملاعق
4 بيض
فانيليا
رشه ملح
كيس بيكنج باودر كيك شيف
معلقة كبيرة خل
طريقة التحضير
▪️ فى الخلاط نحط البيض والسكر والفانيليا والخل ونضرب حتى يفتح لونه
▪️ننزل بالزيت شويه بشويه والخلاط شغال
▪️فى بوله ننخل الدقيق والبيكنج باودر والملح مع بعض
▪️ننزل بالخليط على الدقيق ونحط اللبن شويه بشويه
▪️نقسم الخليط فى اتنين ونحط فى التانيه الكاكاو منخول ومعاهم 50 جرام لبن
▪️نجهز صينية مقاس 24 أو 26 مدهونه سمنه ودقيق
▪️ننزل فنجان من الخليط الابيض وفنجان من الخليط البنى وهكذا حتى تخلص الكميه
▪️نخلط الصينيه على الرخامه وندخلها فرن مسبق تشغيله على درجة حرارة 180 لمدة 45 دقيقة أو حسب نوع الفرن
والف هنا
مراجعة دينا محسن
بواسطه/مروة صابر إبرإهيم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق