السبت، 18 يونيو 2022

طريقة عمل كفتة الارز مقدم من الشيف/ سهام الحشاش


  


مدة التحضير 30 دقيقة

مدة الطهي 20 دقيقة


 المقادير

 ١ كباية رز بدره 

ربع كيلو لحمه مفرومه

 ٣ ربع كبايه من الخضره شبت بقدونس وقصبره 

معلقه صغيره من الملح

 معلقه صغيره من الفلفل الاسود 

معلقه  صغيره من النعناع الناشف

 معلقه صغيره من الكزبره الناشفه

  بصله مبشوره  

 كوبايه كبيره من عصير الطماطم

  معلقه من الثوم

 معلقه صغيره من الملح 

معلقتين كبار من الزيت

 طريقه التحضير

   نضع وعاء ننزل بالرز والخضره واللحمه  وننزل بالتوابل ننزل بالفلفل الا سود والملح والنعناع والكزبره والثوم  ثم نقلب كل المكونات جيدا ثم نضعها في الثلاجه نص ساعه  نضع طاسه علي البوتاجاز  فيها الزيت والثوم وننزل بعصير الطماطم والفلفل الأسود والملح لعند لما تتسبك طلعنا الكفته من التلاجه  نبدأ نشكلها  صوا بع وبعدين نضع طاسه علي البوتاجاز نضع فيها الزيت وبعدن يسخن شويه نبدأ نحمر الكفته وبعدين نعمل كل الكميه  وبعدين ناخد كميه من الكفته نحطها في الصلصه  ونسبها عشر دقايق ونطفي النار ونقدمها في الطبق  النهائي  مع رز ابيض 


مراجعة دينا محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013