الأربعاء، 22 يونيو 2022

طريقة عمل مكرونة بشاميل بالخضار مقدم من الشيف / رانيا علي

 

مدة التحضير 20 دقيقة

مدة الطهي 15 دقيقة


المقادير

نصف كوب زيت

4 معالق دقيق

حليب

مكس جبن

ملح.فلفل اسود

مشروم

بصل مفروم

طماطم مقطعة صغيرة

فلفل الوان

معلقة ثوم مفروم

كيس مكرونة 400 جرام


طريقة التحضير


في وعاء علي النار نضع نص كوب زيت وننزل ب 4معالق دقيق نحمر الدقيق وننزل بالحليب ونقلب لحد ما نظبط القوام بتاعها ويبقا اخف من المهلبية ننزل بمكس جبن ونقلب لحد ما الجبنه تسيح معانا ورشه ملح وفلفل 


وفي طاسه كبيره على النار وننزل بشويه زيت يسخن ننزل ببصله كبيره متقطعه صغير دقيقه وننزل بمعلقه كبيره ثوم مفروم وبعدها طماطم متقطعه صغير وفلفل الوان وفلفل شطه وده بيخليها تجنن ننزل بالمشروم  ونقلب نكون سلقنا المكرونه ننزل بيها على الخليط السابق وننزل بشويه صوص ونقلب 

نحطها ف قالب مدهون زيت ونغرق الوش بتاعها بصوص البشاميل و تدخل تحت الشوايه ٥ دقايق ونشغل بعد ها الفرن ربع ساعه حتي يحمر وجهها ونخرجها 

 وبالف هنا 


مراجعة دينا محسن. 

بواسطه /مروة صابر إبرإهيم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013