وقت التحضير ١٥دقيقه
وقت الطهي من١٠الي١٥دقيقه
المقادير
نصف كيلو دقيق
كوب وربع و سكر بودره
كوب زيت
٢بيضه
ملعقه طعام ممسوحه بيكينج بودر
ذرة ملح
ملعقه صغيره فانيليا
ملعقه طعام كاكاو
ملعقتان حليب لو احتاجت العجينه
طريقه التحضير
خفق السكر مع البيض والزيت والفانيليا وذرة الملح والبيكينج بودر ثم الدقيق بالتدريج نلم العجينه فقط لم لان البسكويت ما بينعجن كتير حتى لا يصبح لها عرق وتفصل الماده الدهنيه
تقسم العجينة نصفين
نضع ملعقة الكاكاو علي نصف العجينه ونخلطهم
تشكل العجينه بالاقماع (كيس الحلواني)
او تفردي العجينه بين ورقتين زبده او كيس ثم يتم تقطعها بقطاعات التشكيل أو بالسكينه تعملي مربعات اواشكال طوليه أو بكوبايه صغيره مدور
لو العجينه طريه وملزقه في ايدك تضعيها خمس دقائق في الفريزر ثم تكملي تشكيل وترص في صينيه مدهونه أو علي ورق زبده
ويخبز في فرن علي درجة حراره ١٦٠او١٧٠درجه
بسكويت هش خفيف مقرمش ولذيذ
وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق