معجنات باشكال وحشوات مختلفة
عجينة غنية تصلح لجميع انواع المعجنات
مقدمة من/جيهان عبدالهادي
المقادير
كيلو دقيق...كوب زبادي...كوب حليب
كوب زبدة....3بيض ....قطعة خميرة بيرة
او باكو خميرة فورية...3ملاعق ك سكر
ملعقة صغيرة ملح...2م ك لبن بودر
محسن خبز بيتي...هو...
ملعقة بيكنج بودر..ملعقتين كبار خل
ملعقة دقيق ..ملعقة سكر..
يضافوا علي بعض حايفروا يضافوا للعجين
الطريقة
ينخل الدقيق .ويضاف له الملح. واللبن بودر
ثم الزبدة
السايحة..ويفرك.ثم يرب البيض مع اللبن .والزبادي ويضافوا للعجين ويعجنوا
ثم نضيف المحسن اللي خلطناه ونعجن
ونكمل العجن بماء دافي شوية بشوية
حتي تلم العجينة من البولة.وتعجن جيدا
مدة 10دقايق .وتغطي وتوضع في مكان دافي فرن مولع ومطفي
وتشكل حسب اي نوع وشكل .تفطع كور وتفرد علي دقيق .وتقطع دواير وتحشي.
ميكس اجبان.مع قطع بسطرمة
سدق مع جبن ..جبنة كريمي .اي انواع
حلو نوتيلا .مربي..فواكه مكرملة قرفة وزبدة وسكر..ويحشي بها بعد ماتبرد
نعمل من بيتزا...وباتيه..وعش النحل
وكمان عيش فينو .وكايزر..وعيس صايمين
باكيت.وعيش بكاكين...
بعد الحشو ويدهن الوجه بيض مع شوية لبن
وتدهن الصواني زيت.
.ويرص العجين بينه مسافات..ويترك يختمر مرة اخري ويخبز فرن ساخن حرارة عالية
حتي يحمر الوجه..والف صحة وهنا..
عجينة غنية تصلح لجميع انواع المعجنات
مقدمة من/جيهان عبدالهادي
المقادير
كيلو دقيق...كوب زبادي...كوب حليب
كوب زبدة....3بيض ....قطعة خميرة بيرة
او باكو خميرة فورية...3ملاعق ك سكر
ملعقة صغيرة ملح...2م ك لبن بودر
محسن خبز بيتي...هو...
ملعقة بيكنج بودر..ملعقتين كبار خل
ملعقة دقيق ..ملعقة سكر..
يضافوا علي بعض حايفروا يضافوا للعجين
الطريقة
ينخل الدقيق .ويضاف له الملح. واللبن بودر
ثم الزبدة
السايحة..ويفرك.ثم يرب البيض مع اللبن .والزبادي ويضافوا للعجين ويعجنوا
ثم نضيف المحسن اللي خلطناه ونعجن
ونكمل العجن بماء دافي شوية بشوية
حتي تلم العجينة من البولة.وتعجن جيدا
مدة 10دقايق .وتغطي وتوضع في مكان دافي فرن مولع ومطفي
وتشكل حسب اي نوع وشكل .تفطع كور وتفرد علي دقيق .وتقطع دواير وتحشي.
ميكس اجبان.مع قطع بسطرمة
سدق مع جبن ..جبنة كريمي .اي انواع
حلو نوتيلا .مربي..فواكه مكرملة قرفة وزبدة وسكر..ويحشي بها بعد ماتبرد
نعمل من بيتزا...وباتيه..وعش النحل
وكمان عيش فينو .وكايزر..وعيس صايمين
باكيت.وعيش بكاكين...
بعد الحشو ويدهن الوجه بيض مع شوية لبن
وتدهن الصواني زيت.
.ويرص العجين بينه مسافات..ويترك يختمر مرة اخري ويخبز فرن ساخن حرارة عالية
حتي يحمر الوجه..والف صحة وهنا..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق