السبت، 16 سبتمبر 2017

طريقة عمل (ديك رومى مشوى) مع الشيف : منه عماد !



كل الهوانم لما بيكون عندهم عزومه بيفضلوا الديك الرومى كصنف رئيسى على السفرة وصنف مشرف وبيلجأوا دايما للمطاعم للشراء أو للتسويه لصعوبه طهيه فى المنزل....النهاردة هقدمه بطريقه سهله وبسيطه لتسويته فى فرن البوتاجاز العادى دون عناء ودون الحاجه إلى مساعده المطعم.
اسم الوصفه: ديك رومى مشوى

المكونات والمقادير:
ديك رومى وزن ١٥ كيلو
٢ ثمرة طماطم
٣ وحدات بصل
٣ وحدات فلفل رومى
نص رأس توم
٢ ملعقه كبيرة صلصه طماطم
كوب خل
عصير ٦ ليمونات
ملح
ملعقه صغيرة من كل من:
زعتر. بابريكا .فلفل.بصل بودرة
توم بودرة.حبهان

الطريقه:
يتم خلط كل المكونات فى الخلاط ويتم ضربها جيدا حتى تتحول لصوص
يتبل الديك جيدا من الداخل والخارج وتحت الجلد يغطى بالفويل ويترك لمده ليله كامله يسخن الفرن جيدا ويوضع الديك على الرف من تحت وقبل انتهاء السواء بنص ساعه يرفع الفويل ليحمر من جميع الجهات
تقريبا ٣ ساعات تسويه



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013