كورواسون بالشوكولاتة
مقدم من الشيف ايمان جمال
مدة التحضير ساعة ونصف
مدة الطهى 15 دقيقة
المقادير
كيلو دقيق
ملعقتين كبار خميرة فورية
3ملاعق كبار سكر
ورشة ملح
ونصف كوب زيت
ماعقتين كبار لبن بودر
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
كوب ماء دافئ أو لبن للعجن او حسب الدقيق
الطريقة
نقوم بوضع الدقيق فى إناء ونقوم بتدويب الخميرة مع الماء او اللبن الدافئ وتخلط كل المكونات ونعجن حتى تصبح عجينة مرنة ملساء
وبعد ذلك نتركها تخمر وبعد الخمر نقوم بتقطيع العجين الى كور صغيرة وتفرد كل كورة مثل الرغيف ثم نقوم برص الكور فوق بعضها وندهن بين الكور زبدة باردة أو متسيحة وبعد اتمام رص الكور فوق بعضها نقوم بالفرد وبعد ذلك يقطع مثلثات ويحشى قطع شوكولاتة او اى حشوة انتى عايزاها
وترص فى صينية مدهونة وتخبز وبالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من الشيف ايمان جمال
مدة التحضير ساعة ونصف
مدة الطهى 15 دقيقة
المقادير
كيلو دقيق
ملعقتين كبار خميرة فورية
3ملاعق كبار سكر
ورشة ملح
ونصف كوب زيت
ماعقتين كبار لبن بودر
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
كوب ماء دافئ أو لبن للعجن او حسب الدقيق
الطريقة
نقوم بوضع الدقيق فى إناء ونقوم بتدويب الخميرة مع الماء او اللبن الدافئ وتخلط كل المكونات ونعجن حتى تصبح عجينة مرنة ملساء
وبعد ذلك نتركها تخمر وبعد الخمر نقوم بتقطيع العجين الى كور صغيرة وتفرد كل كورة مثل الرغيف ثم نقوم برص الكور فوق بعضها وندهن بين الكور زبدة باردة أو متسيحة وبعد اتمام رص الكور فوق بعضها نقوم بالفرد وبعد ذلك يقطع مثلثات ويحشى قطع شوكولاتة او اى حشوة انتى عايزاها
وترص فى صينية مدهونة وتخبز وبالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق