التوست البيتى
مقدم من الشيف : دينا عمر
مدة التحضير : من ساعتين إلى ساعتين ونص
مدة الخبز :30 دقيقة
المكونات
2 كوب دقيق
4 معلقة زيت كبيرة
معلقة صغيرة بيكنج بودر
معلقة كبيرة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة لبن بودره
ربع معلقة ملح
معلقة كبيرة سكر
ماء دافى للعجن
الطريقه
اخلطى اللبن البودره مع السكر والخميره مع نص كوب ماء دافى وسبيها حوالى 10 دقائق واخلطى الدقيق مع البيكنج بودر والملح وحطى نص كميه الزيت واعجنى الماء الدافى لحد ما العجينة تتجانس وتلم معاكى وتبقي عجينه متماسكة وطريه وبتلزق شويه وتحطى باقى الزيت واعجنى تانى على الأقل 10 دقائق وسبيها تخمر لحد ما يتضاعف حجمها 3 مرات ولما تخمر افردى العجينه بالراحه مستطيله من غير ما تعجنى ولفيها رول وادهنى القالب سمنه وحطى رول العجينه فى القالب وسبيها تخمر تانى لحد ما تزيد العجينه أعلى من حرف القالب وادهنى الوش لبن ورشى سمسم أو أى حاجه بتحبيها و دخليه فرن ساخن على درجة حرارة 180 لحد ما يستوى
أهم حاجه لازم تهتمى جداً جداً بيها العجن والتخمير هوه ده سر نجاحه
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
مقدم من الشيف : دينا عمر
مدة التحضير : من ساعتين إلى ساعتين ونص
مدة الخبز :30 دقيقة
المكونات
2 كوب دقيق
4 معلقة زيت كبيرة
معلقة صغيرة بيكنج بودر
معلقة كبيرة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة لبن بودره
ربع معلقة ملح
معلقة كبيرة سكر
ماء دافى للعجن
الطريقه
اخلطى اللبن البودره مع السكر والخميره مع نص كوب ماء دافى وسبيها حوالى 10 دقائق واخلطى الدقيق مع البيكنج بودر والملح وحطى نص كميه الزيت واعجنى الماء الدافى لحد ما العجينة تتجانس وتلم معاكى وتبقي عجينه متماسكة وطريه وبتلزق شويه وتحطى باقى الزيت واعجنى تانى على الأقل 10 دقائق وسبيها تخمر لحد ما يتضاعف حجمها 3 مرات ولما تخمر افردى العجينه بالراحه مستطيله من غير ما تعجنى ولفيها رول وادهنى القالب سمنه وحطى رول العجينه فى القالب وسبيها تخمر تانى لحد ما تزيد العجينه أعلى من حرف القالب وادهنى الوش لبن ورشى سمسم أو أى حاجه بتحبيها و دخليه فرن ساخن على درجة حرارة 180 لحد ما يستوى
أهم حاجه لازم تهتمى جداً جداً بيها العجن والتخمير هوه ده سر نجاحه
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق