ارز بالكاري وبانية مشوي علي الجريل
مدة الطهي : 15 دقيقة
طريقة الارز
نصف كيلو ارز بسمتي
حوالي 3 كوب شوربة
1 ملعقة صغيرة كركم
1 ملعقة صغير كاري
نص ملعقة صغير فلفل اسود
ملح
1 ــ نغلسل الارز ثم نغلي الشوربة ثم يوضع عليها الارز وكل التوابل مهم جدا ان الشوربة او الماية تكون اكتر من كمية الارز بشوية يعني اعلي من الارز بحوالي 2 سم
وتغطي
2 ــ وبعد ماالارز يشرب الشوربة توضع علي الشياطة وعلي نار هادية حتي يتم النضج
الفراخ البانية المشوية
نصف كيلو فراخ بانية
ملح
فلفل
جوزة الطيب مطحون
بصلة صغيرة
1 ملعقة كبيرة زبادي او شوية لبن او رايب
ببريكا
توابل فراخ
ربع كوب ماء
1 ــ يوضع البصلة في الخلاط ومعها كل التوابل والماء وتضرب ضرب مبرح لازم البصلة تبقي عصير
2 ــ تتبل الفراخ بالتتبيلة بعد غسلها كويس وتترك في الثلاجة لمدة نصف ساعة
3 ــ نكون مسخنن الجيريل او الطاسة التيفال بوضع ملعقة زيت ثم توضع الفراخ وتشوي وتقلب علي الوجة الاخر وتترك حتي يتم النضج الوجبة دية للدايت حلوة جدااا
مديره قسم المطبخ أ/ ناهد هشام ومروة جميل
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 10 دقائقمدة الطهي : 15 دقيقة
طريقة الارز
نصف كيلو ارز بسمتي
حوالي 3 كوب شوربة
1 ملعقة صغيرة كركم
1 ملعقة صغير كاري
نص ملعقة صغير فلفل اسود
ملح
1 ــ نغلسل الارز ثم نغلي الشوربة ثم يوضع عليها الارز وكل التوابل مهم جدا ان الشوربة او الماية تكون اكتر من كمية الارز بشوية يعني اعلي من الارز بحوالي 2 سم
وتغطي
2 ــ وبعد ماالارز يشرب الشوربة توضع علي الشياطة وعلي نار هادية حتي يتم النضج
الفراخ البانية المشوية
نصف كيلو فراخ بانية
ملح
فلفل
جوزة الطيب مطحون
بصلة صغيرة
1 ملعقة كبيرة زبادي او شوية لبن او رايب
ببريكا
توابل فراخ
ربع كوب ماء
1 ــ يوضع البصلة في الخلاط ومعها كل التوابل والماء وتضرب ضرب مبرح لازم البصلة تبقي عصير
2 ــ تتبل الفراخ بالتتبيلة بعد غسلها كويس وتترك في الثلاجة لمدة نصف ساعة
3 ــ نكون مسخنن الجيريل او الطاسة التيفال بوضع ملعقة زيت ثم توضع الفراخ وتشوي وتقلب علي الوجة الاخر وتترك حتي يتم النضج الوجبة دية للدايت حلوة جدااا
مديره قسم المطبخ أ/ ناهد هشام ومروة جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق