الجمعة، 3 نوفمبر 2017

ارز بالكارى وبانية مشوى مقدمة من الشيف المميزة هناء فهمى

ارز بالكاري وبانية مشوي علي الجريل

مقدمة
من الشيف : هناء فهمي

مدة التحضير       : 10 دقائق
مدة الطهي          : 15 دقيقة

طريقة الارز
نصف كيلو ارز بسمتي
حوالي 3 كوب شوربة
1 ملعقة صغيرة كركم
1 ملعقة صغير كاري
نص ملعقة صغير فلفل اسود
ملح

1 ــ نغلسل الارز ثم نغلي الشوربة ثم يوضع عليها الارز وكل التوابل مهم جدا ان الشوربة او الماية تكون اكتر من كمية الارز بشوية يعني اعلي من الارز بحوالي 2 سم
وتغطي
2 ــ وبعد ماالارز يشرب الشوربة توضع علي الشياطة وعلي نار هادية حتي يتم النضج

الفراخ البانية المشوية

نصف كيلو فراخ بانية
ملح
فلفل
جوزة الطيب مطحون
بصلة صغيرة
1 ملعقة كبيرة زبادي او شوية لبن او رايب
ببريكا
توابل فراخ
ربع كوب ماء

1 ــ يوضع البصلة في الخلاط ومعها كل التوابل والماء وتضرب ضرب مبرح لازم البصلة تبقي عصير
2 ــ تتبل الفراخ بالتتبيلة بعد غسلها كويس وتترك في الثلاجة  لمدة نصف ساعة
3 ــ نكون مسخنن الجيريل او الطاسة التيفال بوضع ملعقة زيت ثم توضع الفراخ وتشوي وتقلب علي الوجة الاخر وتترك حتي يتم النضج الوجبة دية للدايت حلوة جدااا
مديره قسم المطبخ أ/ ناهد هشام ومروة جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013