معجنات بالعجوه
مقدمه من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير ساعه
وقت الخبز نصف ساعه
المكونات
كيلو دقيق
كوب زيت
كوب سمن
3 كيس خميره
ملعقه بكينج بودر
رشه ملح
رشه سكر
ملعقه حليب بودر
ماء دافي للعجن
للوجه
بيض
قهوه
شوفان
للحشو
عجوه
سمسم
الطريقه
نضع المكونات الجافه علي بعضها ونقلبها جيدا ثم نضع السمن علي الزيت وندفيهم علي النار ثم ننزل بيهم علي الدقيق بالمكوناته ثم نضع الخميره والسكر في كوب ماء دافي ثم نتركهم شويه ونستمر في تقليب السمن والزيت في المواد الجافه ثم نضع الخميره علي الدقيق ونعجن ونضيف ماء علي حسب احتياج العجينه ونلفها حتي تصبح عجينه لينه ونتركها تخمر ثم نبدأ في تشكلها علي حسب الرغبه ممكن سنبله ممكن قرص اي اشكال تحبيها وندهن الوجه بالبيض بالقهوه ثم نرش عليها الشوفان وندخلها فرن ساخن وتخرج تقدم بالهنا
مديره قسم المطبخ أ/ ناهد هشام ومروه جميل
مقدمه من الشيف جيجي فاروق
وقت التحضير ساعه
وقت الخبز نصف ساعه
المكونات
كيلو دقيق
كوب زيت
كوب سمن
3 كيس خميره
ملعقه بكينج بودر
رشه ملح
رشه سكر
ملعقه حليب بودر
ماء دافي للعجن
للوجه
بيض
قهوه
شوفان
للحشو
عجوه
سمسم
الطريقه
نضع المكونات الجافه علي بعضها ونقلبها جيدا ثم نضع السمن علي الزيت وندفيهم علي النار ثم ننزل بيهم علي الدقيق بالمكوناته ثم نضع الخميره والسكر في كوب ماء دافي ثم نتركهم شويه ونستمر في تقليب السمن والزيت في المواد الجافه ثم نضع الخميره علي الدقيق ونعجن ونضيف ماء علي حسب احتياج العجينه ونلفها حتي تصبح عجينه لينه ونتركها تخمر ثم نبدأ في تشكلها علي حسب الرغبه ممكن سنبله ممكن قرص اي اشكال تحبيها وندهن الوجه بالبيض بالقهوه ثم نرش عليها الشوفان وندخلها فرن ساخن وتخرج تقدم بالهنا
مديره قسم المطبخ أ/ ناهد هشام ومروه جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق