الوصفة:تورتة الجلاش
مقدمة من: مي مسعد
المقادير:
المقادير:
1/2كيلو جلاش
1/4 كيلو سكر بودر
1/4كيلو سمنة
الحشو:ربع كيلو شانتيه خام
1/8كيلو باستري كريم
ماء مثلج اولبن مثلج
سكر بودر
للوجه:مربي فراولة
مده الطهي؛ 5دقائق
وقت التحضير:نصف ساعة
الطريقه :
1/4 كيلو سكر بودر
1/4كيلو سمنة
الحشو:ربع كيلو شانتيه خام
1/8كيلو باستري كريم
ماء مثلج اولبن مثلج
سكر بودر
للوجه:مربي فراولة
مده الطهي؛ 5دقائق
وقت التحضير:نصف ساعة
الطريقه :
نأخذ ورقه ورقه من الجلاش وندهنا بالسمنه ونرش عليها سكر بودر وهكذا اربع ورقات في صاج واحد ثم نضع عليها صنيه مدورة ونقص علي قدها ثم تدخلها الفرن لحد ماتتحمر وخلي بالك لانها بتتحمر بسرعة وبواقي الجلاش هنزين بيه جوانب التورته
وتكرر هذه العمليه لحد مانخلص لفة الجلاش كلها
لفة الجلاش هتعمل خمس دسكات
ثم تجهز الكريمة تقوم بضرب الكريمة والباستري كريم واللبن المثلج والسكر البودر ونضربهم كويس ثم نقوم بضع الدسك الأول من الجلاش ثم نضع عليه طبقة كريمه ثم الدسك التاني ثم نضع كريمة ثم الديسك التاني وهكذا لحد مايخلص ثم نضع كريمة علي الجوانب ونجلصهاكويس ثم نضع علي الجوانب بواقي الجلاش المكسر وعلي الوجه نضع مربي فراولة وبالهنا والشفا.
وتكرر هذه العمليه لحد مانخلص لفة الجلاش كلها
لفة الجلاش هتعمل خمس دسكات
ثم تجهز الكريمة تقوم بضرب الكريمة والباستري كريم واللبن المثلج والسكر البودر ونضربهم كويس ثم نقوم بضع الدسك الأول من الجلاش ثم نضع عليه طبقة كريمه ثم الدسك التاني ثم نضع كريمة ثم الديسك التاني وهكذا لحد مايخلص ثم نضع كريمة علي الجوانب ونجلصهاكويس ثم نضع علي الجوانب بواقي الجلاش المكسر وعلي الوجه نضع مربي فراولة وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق