كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه:كوكيز البسكريم الهش
مقدم من :شيف مريم خلف
مده التحضير :15 دقيقة
مده التسويه:12دقيقه
المكونات
2كوب الا معلقتين دقيق
2معلقه نشا
معلقه كاكاو
معلقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
بيضه
نصف كوب ذبده بحراره المطبخ
٣ معالق ماء
فانيلا
الطريقه
نضع الدقيق والبيكنج والملح
والنشا ونقلب ثم نضع البيضه والذبده
ونفركهم معا حتي
يتشربوا معا العجينه هتكون
بتفرفت شويه نضع معلقتين
ماء ونلم ونضع معلقه اخري
ونعجن ملمس العجينه مش
مشقق ملمسها ناعم نختبرها
بنكور كوره صغير لو متساويه
يبقي تمام
ثم نقسم العجينه نصفين
متساوين وقسم بالفانيلا
والتاني عليه معلقه الكاكاو
وندخل الكاكاو فيه جيدا
ثم نكور كور متساويه وصغيره
من عجينه الفانيلا والكاكاو
طريقه التشكيل
نرص علي شكل دايره كوره
فانيلا وكوره شيكولاته كوره
وكوره يتكون ست كور ثم
نلفها بين ايدي دي الدايره
ونضغط عليها بالفرد وترص
في صينيه وفي النص
شيكولاته وتدخل الفرن
سابق التسخين بتاخد حوالی 12دقيقه ويقدم بارد
اسم الوصفه:كوكيز البسكريم الهش
مقدم من :شيف مريم خلف
مده التحضير :15 دقيقة
مده التسويه:12دقيقه
المكونات
2كوب الا معلقتين دقيق
2معلقه نشا
معلقه كاكاو
معلقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
بيضه
نصف كوب ذبده بحراره المطبخ
٣ معالق ماء
فانيلا
الطريقه
نضع الدقيق والبيكنج والملح
والنشا ونقلب ثم نضع البيضه والذبده
ونفركهم معا حتي
يتشربوا معا العجينه هتكون
بتفرفت شويه نضع معلقتين
ماء ونلم ونضع معلقه اخري
ونعجن ملمس العجينه مش
مشقق ملمسها ناعم نختبرها
بنكور كوره صغير لو متساويه
يبقي تمام
ثم نقسم العجينه نصفين
متساوين وقسم بالفانيلا
والتاني عليه معلقه الكاكاو
وندخل الكاكاو فيه جيدا
ثم نكور كور متساويه وصغيره
من عجينه الفانيلا والكاكاو
طريقه التشكيل
نرص علي شكل دايره كوره
فانيلا وكوره شيكولاته كوره
وكوره يتكون ست كور ثم
نلفها بين ايدي دي الدايره
ونضغط عليها بالفرد وترص
في صينيه وفي النص
شيكولاته وتدخل الفرن
سابق التسخين بتاخد حوالی 12دقيقه ويقدم بارد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق