الأحد، 8 يوليو 2018

أسرار وتكتات الكبيبه للشيف المتميز بلال السيد بدر

كتبت عايده السحراوى
السلام الله عليكم
عالم الكبيبه واسرارها تعالو نعرفها
 مع بعض
في ستة حاجات مهمه لتجنب فتح
الكبيبه او فكها بالزيت او تشققها
وهقولهم
اللحمه داخلها ابيض ودهون فلازم
تكون حمرا
عصر البرغل بعد بله لان وجود مياه
بالبرغل يساعد علي عدم امساكها
بعد.تعصيج اللحمه تصفي
اللف جيدا والمساعده بزيت زيتون
وثلج في اللف
البصله تبشر وتوضع بدةن ميه
اما بقا المقادير مهمه جدا بردو
نصف ك لحمه حمره ثلاثة اكواب
برغل ناعم
بصله مبشوره منون ميه
معلقتين ملح
معلقة فلفل
يبل البرغل لمدة عشرةقايق
ويعصر جيدا من الميه بالضغط عليه
تفرم اللحمه وش  لوحدها
وبعدين هيا والبرغل معي بعض
بالوش التاني
ومعاها البارات وممكن الكبيبه تحشي
مكسرات وذبيب وممكن لا
ومنها عمل الكبيبه الشاميه واللبنيه
والصاجيه زي ةلصوره دي وبالف هنا وشفا

هناك تعليق واحد:

  1. تسلم ايدك شيف
    تسلم ايد الكاتبه شيف عايده السحراوي

    ردحذف

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013