شيكولاتة باونتي
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : لايوجد
ربع كيلو جوز الهند ناعم
ربع كيلو شيكولاتة خام فاتح نوع جيد
كوب اللي ربع حليب مكثف محلي
1 ــ يوضع جوز الهند في بولة ويوضع علية الحليب المكثف ويقلب جيدااا مع بعض حتي يتكون عجينة متماسكة نقدر نشكلها
3 ــ نبتدي نشكل عجينة جوز الهند كور ومستطيل او علي حسب الرغبة
4 ــ ثم توضع في صينية بها كيس بلاستيك او ورقة زبدة حتي لايلتصق جوز الهند في الصينية
5 ــ ثم يوضع في الفريزر لمدة نص ساعة
6 ــ نسيح الشيكولاتة الخام علي حمام مائي بوضع حلة بيها ماء مغلي وفوقها حلة اخري بها الشيكولاتة الخام حتي يتم التسيح مع التقليب جيداااا
7 ــ ثم توضع كورات ومسطتيلات جوز الهند واحدة تلوي الاخري في الشيكولاتة ونشيها بشوكة ونصفي الشيكولاتة الزائدة ثم توضع علي ورقة الزبدة وتوضع في الثلاجة حتي تجمد
8 ــ ممكن توضع وحدات الشيكولاتة باونتي في علبة او تغلف بورقة السيلوفان وتقدم
9 ــ ملحوظة مهمة
### لو جوز الهند خشن نطحنة في الكبة شوية الخطوة دية مهمة
كتبت /نجلا الصاوي
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : لايوجد
ربع كيلو جوز الهند ناعم
ربع كيلو شيكولاتة خام فاتح نوع جيد
كوب اللي ربع حليب مكثف محلي
1 ــ يوضع جوز الهند في بولة ويوضع علية الحليب المكثف ويقلب جيدااا مع بعض حتي يتكون عجينة متماسكة نقدر نشكلها
3 ــ نبتدي نشكل عجينة جوز الهند كور ومستطيل او علي حسب الرغبة
4 ــ ثم توضع في صينية بها كيس بلاستيك او ورقة زبدة حتي لايلتصق جوز الهند في الصينية
5 ــ ثم يوضع في الفريزر لمدة نص ساعة
6 ــ نسيح الشيكولاتة الخام علي حمام مائي بوضع حلة بيها ماء مغلي وفوقها حلة اخري بها الشيكولاتة الخام حتي يتم التسيح مع التقليب جيداااا
7 ــ ثم توضع كورات ومسطتيلات جوز الهند واحدة تلوي الاخري في الشيكولاتة ونشيها بشوكة ونصفي الشيكولاتة الزائدة ثم توضع علي ورقة الزبدة وتوضع في الثلاجة حتي تجمد
8 ــ ممكن توضع وحدات الشيكولاتة باونتي في علبة او تغلف بورقة السيلوفان وتقدم
9 ــ ملحوظة مهمة
### لو جوز الهند خشن نطحنة في الكبة شوية الخطوة دية مهمة
كتبت /نجلا الصاوي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق