الأربعاء، 7 نوفمبر 2018

بندقيه ولوزيه مقدمه من الشيف المبدعه جيجي فاروق



اسم الوصفة: ندقيه / لوزيه
مقدمة من الشيف/ جيجي فاروق

المكونات

نصف كيلو سكر
نصف كيلو عسل جلوكوز
ربع ملعقة صغيره ملح ليمون
فانيليا
ملعقة صغيرة ماء زهر
زيت للدهن
كوب ماء
لوز أو بندق محمص

الطريقه
نخلط السكر والعسل والماء علي النار ونتركهم يغلوا ثم نضيف الفانيليا والملح والماء الزهر لمدة عشر دقائق ثم نعمل اختبار لكثافة العسل نحضر طبق وبه ماء ونضع فيه نقطه كبيره من العسل لو تجمدت نرفعه من علي النار ولو طريه نتركه يغلي ثم نضيفه الي المكسرات شويه شويه ونقلب ونضيف عند الحاجه ونفرده في صاج مدهون بالزيت ونضغط عليه بالنشابة ونفرده سماكة 1 سم ونقسمه بصوره سريعه حتي لا يتجمد بالقطاعه او السكينه دوائر اومربعات او مستطيلات علي حسب الرغبه ويقدم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013