الجمعة، 9 نوفمبر 2018

معلومات مفيده مقدمه من الشيف المبدعه كريمه علي

مقدم من /كريمة علي
فقره تهم ست البيت

تعالوا سوا لو زهقتى من الاكل ومش عارفة تعملى ايه تعالى اقولك
اطباق بتفتح النفس
ممكن تعملى بطاطس تديها غلوه فى ملح وخل  وتطلعيها تصفيها وتقليها  تطلع معاكى فارم فريتس

وممكن تعملى شكشوكة بيض وهى انك تقطعى بصلة قطع صغيرة خالص وتشوحيها مع حتة سمنة وتقطعى طماطميتين وتنزليهم على البصل وتحطى فلفل اسود وفلفل اخضر وملح تخليهم لحد ما لطماطم تتهرى وتنزلى البيض لحد مايستوى مع التقليب

او قشرى بتنجان والكوسه والفلفل وتلبيه بالملح واقليه واعمليلة دقة عبارة عن توم وفلفل مدقوقين وملح وكمون تبلى بيهم البتنجان المقلى واعصرى عليهم فى الاخر نص لمونة

ممكن تعملى مسقعة مشطشششطة تجيبى طاسة تقلى فيها بتنجان وبعدين تجيبى طاسة تانيه تحطى فيها زيت وتقلى فى الزيت قرون فلفل وقطعيها من الجنب علشان مايطرطش زيت برة وتكونى مقطعة فصين توم وتنزليهم على الفلفل وبعد كده نزلى عليها طماطم مقطعة صغير سيبيهم لحد مايقربوا يتسبكوا وحطى عليهم كمون وملح ونزلى البتنجان وسبيه لحد مالطماطم تتسبك  مع اافه معلقه خل  (ادعولى وكل مالفلفل كتر كل مالطعم بقى اجمد)

وفى كمان كشرى اصفر وهو عبارة عن عدس اصفر ورز بنفس الكمية او العدس اكتر شوية فى حلة حطى شوية سمنة شوحى بصلة صغيرة خالص وبعدين نزلى الرز والعدس وحطى عليهم ميا وملح وفلفل اسود سيبيه يتشرب وبعد كده وطى النار عليه واعملى جنبه سلطة خضرا او اقلى فلفل وحطى عليه فص توم وبعد كده طماطم لحد مايتسبكوا وبعدين اغرفيه وكليه مع الكشرى ده مع بصلتين محمرين ولاه ارووووووع 👌

وفى فكرة حلوة قوى وانتى بتقورى الكوسة او البادنجان للمحشى اوعى ترمى القلب لااااا شيلى الباقى فى كيس فى الفريزر وفى مرة خرجيه وافرمى بصلة مع بقدونس وكزبرة خضرا واخلطيهم مع فلفل اسود وملح وحطيهم فى صينية وعليهم بيض مخفوق ودخليه فى الفرن
او ممكن بيتشوح عليه فحمه وياخد طعم الشوي ونزل بالتتبيله البابا غنوج ولا ارووووع👌


او لما بتعملى الفراخ كل جمعى الكبد والقوانص وفى يوم تكونى عايزة تمشيه خرجيهم وشوحيهم مع البصل
وممكن كمان تسلقى بطاطس وتحطى عليها ملح وكمون وتفرميها فى بعض وتغرفيه فى طبق وتحطى على الوش زيت زيتون
او مع بصلتين ورقاق طري او ناشف ونعمل صينيه رقاق او رولات ذي الكريب ولاةارووووووع👌

البيتزا لما تيجى تعمليها وتزيد من العجينة حطيها فى كيس فى الفريزر وطلعيها وقت ماتحبى وهتفضل محتفظة بالخميرة فيها وهتنفش عادى

ممكن كمان تعملى صينية بتنجان باللحمة المفرومة تقلى البتنجان وترصيه فى صينيه فرن وتعصجى لحمة مفرومة تفرديها على وش البتنجان وتحطى على وشها حلقات فلفل رومى وفوق على الوش اعصرى كام طماطمية من غير ميا وحطيها ورشى عليها ملح وفلفل وبهار
 
القرنبيط هاتى منه كمية واسلقيه واحفظيه فى اكياس على قد الاكلة وطلعى وقت ماتحتاجى

لو عندك شوربة زادت احفظيها فى الفريزر وفى مرة هاتى كيلو كوسة واحشيه وسقيه بالشوربه.
او كليو بطاطس مع صوبعين سدق قطع وفي صينيه وفي الفرن وحابه ارز وطبق سلطه.
او شويه خضار مشكل تورلي او شوربه خضار مع حبه مكرونه لسان عصفور وعود كرفس ولاه اروووووع👌

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013