مقدم من /كريمة علي
مده التحضير /30 دقيقة
الحمصية بمناسبه المولد النبوى الشريف
المقادير
نصف كيلو سمسم مقشر
كوب ونصف سكر
5 ملاعق كبيره عسل جلوكوز
نصف ليمونه فانيليا
ربع كوب ماء
الطريقة
نضع السكر وعسل الجلوكوز والماء على النار ونقلب جيدا حتى ازابه السكر ويصير لونه دهبى ثم نضع عصير الليمون والفانيليا .
نختبر العسل بوضع ملعقه فى العسل ثم وضعها فى ماء مثلج
لو وجدنا العسل اصبح مثل الزجاج بعد الاختبار نضع السمسم( السمسم نضعه فى الفرن لتحميصه قليل ويكون ساخن عند وضعه فى العسل )
نفرد الخليط فى الصاج الساخن بعد دهانه بالزيت ونتركه يبرد دقيقتين ثم نقطعه وبعد ان يبرد تماما نعيد التقطيع مره اخرى . وبالهنا والشفا
الفوليه والبندقيه واللوزيه والسمسميه نفس الطريقه
مده التحضير /30 دقيقة
الحمصية بمناسبه المولد النبوى الشريف
المقادير
نصف كيلو سمسم مقشر
كوب ونصف سكر
5 ملاعق كبيره عسل جلوكوز
نصف ليمونه فانيليا
ربع كوب ماء
الطريقة
نضع السكر وعسل الجلوكوز والماء على النار ونقلب جيدا حتى ازابه السكر ويصير لونه دهبى ثم نضع عصير الليمون والفانيليا .
نختبر العسل بوضع ملعقه فى العسل ثم وضعها فى ماء مثلج
لو وجدنا العسل اصبح مثل الزجاج بعد الاختبار نضع السمسم( السمسم نضعه فى الفرن لتحميصه قليل ويكون ساخن عند وضعه فى العسل )
نفرد الخليط فى الصاج الساخن بعد دهانه بالزيت ونتركه يبرد دقيقتين ثم نقطعه وبعد ان يبرد تماما نعيد التقطيع مره اخرى . وبالهنا والشفا
الفوليه والبندقيه واللوزيه والسمسميه نفس الطريقه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق