الأحد، 26 مايو 2019

أطعم وألذ كحك من شيفتنا الجميله هدي المنسي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:الكحك الناعم
مقدم من هدى المنسى
مدة التحضير: 30. دقيقه
مدة التشويه: 60 دقيقه
المقادير
كليو دقيق ٨كوب ونصف
٤كوب سمنه من العلبه
 وثمن كوب زيت
فنجان سمسم
ربع كوب سكر بودره
وريحة السمنه البلدى
ربع كليو ملبن
مكسرات حسب الرغبه
٢معلقة بينج بودر
معلقة خميره فوريه
زجاجه ريحة الكحك وريحة الورد
ذرة ملح
ربع كوب حليب
الطريقه
المقادير كلها على الدقيق ماعد ا السمنه هنسخنها فقط ونضيف عليها السمسم
والحليب مع السكر مع الخميره يتفاعلو مع بعض وننزل كل ده ونبس الكحك كويس بث مش عجن
وخلى الزيت فى الاخر خالص ليه ده اللى بيخلى فية لونه الدهبى الجميل وبيقرمشه ما يبقاش طرى بيدوووب فى الاكل مش مستحمل نمسكه روعه وسيبه يرتاح نصف ساعه  وناخد قطعه أكبر من عين الجمل ونحشيها ملبن مع كل واحده  مره بندق مره عين جمل مره لوز و دى حسب رغبتك
لعمل الملبن هنسيب شوية سمنه يجى ثمن كوب ونضعه على النار وندوب فيه الملبن 
وندخله الفرن على نار متوسطة على الشبكه يستوى من تحت نحمره من فوق وسيبه لما يبرد وبعدين طلعيه روسيه ونضع السكر البودر اول بأول عند الطلب اهم حاجه سيبه يبرد فى الصاج والف هنا وشفا عليكم
كل سنة وانتم طيبين

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013