كتبت غادة المصري،
المقادير......
ديك رومي مغسول تمام ومنقوع بكوب عصير ليمون صافي كوب عصير ليمون بقشره زيت الليمون قادر أنه يمحي أي زفاره
لعمل مارانيه ديك رومي.....
.
ملح .....
فلفل ابيض لأنه اقوى من الأسمر
بهار مطحون فريش عباره عن.....
لورا .....حبهان.....قرنفل.....كبابه......قرفه......روز ماري.......جنزبيل.......زعتر.......
معلقه كاري
معلقه بابريكا
2معلقه معجون صلصه
2 كوب زبادي
ربع كوب زيت
ربع كوب خل تفاح أو عنب
ربع كوب صويا صوص
2 معلقه دبس رومان
كوب عصير برتقال
الطريقه......
..............
يضرب كل المكونات كلها على بعض بالخلاط أو الكبه
ويتبل الديك كويس جدا من الداخل ويبدأ يعمل فيه فتحات بالسكينه لكي يتشرب الديك تماما من المارانيه وتترك لمده ليله كامله بالثلاجه ....
تاني يوم يبدأ ياخد صدمه على النار
يحضر تحت الديك بطاطس حلقات سميكه وجزر وكوسه وطماطم كله حلقات سميكه ويوضع تحت الديك ويدخل الفرن في ويلف بالفويل ويوضع بالصنيه كوب ماء ويلف الصنيه كلها بالفويل حتى تمام النضج مده السوي حوالي 4 ...5 ساعات على حسب وزن الديك داه وزنه 9 كيلو ....
بعد السوي يرفع الفويل وابدأ ادهن معجون صلصله على زيت ملح وفلفل واخلط كله وابدأ المعه وادخله تحت الشوايه بألف هنا
المقادير......
ديك رومي مغسول تمام ومنقوع بكوب عصير ليمون صافي كوب عصير ليمون بقشره زيت الليمون قادر أنه يمحي أي زفاره
لعمل مارانيه ديك رومي.....
.
ملح .....
فلفل ابيض لأنه اقوى من الأسمر
بهار مطحون فريش عباره عن.....
لورا .....حبهان.....قرنفل.....كبابه......قرفه......روز ماري.......جنزبيل.......زعتر.......
معلقه كاري
معلقه بابريكا
2معلقه معجون صلصه
2 كوب زبادي
ربع كوب زيت
ربع كوب خل تفاح أو عنب
ربع كوب صويا صوص
2 معلقه دبس رومان
كوب عصير برتقال
الطريقه......
..............
يضرب كل المكونات كلها على بعض بالخلاط أو الكبه
ويتبل الديك كويس جدا من الداخل ويبدأ يعمل فيه فتحات بالسكينه لكي يتشرب الديك تماما من المارانيه وتترك لمده ليله كامله بالثلاجه ....
تاني يوم يبدأ ياخد صدمه على النار
يحضر تحت الديك بطاطس حلقات سميكه وجزر وكوسه وطماطم كله حلقات سميكه ويوضع تحت الديك ويدخل الفرن في ويلف بالفويل ويوضع بالصنيه كوب ماء ويلف الصنيه كلها بالفويل حتى تمام النضج مده السوي حوالي 4 ...5 ساعات على حسب وزن الديك داه وزنه 9 كيلو ....
بعد السوي يرفع الفويل وابدأ ادهن معجون صلصله على زيت ملح وفلفل واخلط كله وابدأ المعه وادخله تحت الشوايه بألف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق