الثلاثاء، 17 سبتمبر 2019

شبش طاووق مقدم من الشيف حنان ابو مصطفي،

كتبت غادة المصري ،

المقادير..
.نصف كيلو لحمه مكعبات
او صدر فرخه يقطع مجمد
طماطم..بصل. فلفل الوان..بهارات
كوب زبادي السبع بهارات. ملح..زرة سكر خمس فصوص توم..ورق لوري..فصين حبهان معلقتين كبار زيت
الطريقه
نقطع اللحم او الفراخ وهيه مجمده نصف تجميد. اقدر اتحكم فيها
في شفشق الخلاط .او الكبه
حبيتين طماطم ..بصلتين كبار
قرن شطه خضراء .كوب زبادي
بهارات..ملح..زرة سكر..ورق لوري
وحبهان..توم..الزيت
افرم كله مع بعضه..واتبل بيهم اللحمه..وابيتها يوم كامل في التلاجه احضر صاج واضع فيه ورقة زبده واقطع الطماطم..والبصل..والفلفل ..مكعبات
واضعها في الشيش طاووق وارصه
في الصاج ..وانزل عليها بالتتبيله
واغطي الصاج ..بورق الالمونيوم
وادخلها فرن سابق تسخينه
علي الشبكه في النصف. تستوي
اشيل ورق الالمونيوم ..من علي الوجه..تااخد لون. والف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013