كتبت غادة المصري
مدة التجهيز 1/2ساعة
مدة التحضير 1/2 ساعة
المكونات
كيس مكرونة أقلام
لحمة مفرومة معصجة *
3ملاعق صلصة بيورية
*معلقة صغيرة قرفة
*جوزة الطيب
*ملح وفلفل ابيض
لبن
*دقيق
*قشطة لبن بلدي
*سمنة
طريقة التجهيز
تسلق المكرونة في ماء به قليل من الملح وبعد سواها تصفي نكون مجهزين اللحمة المعصجة بالطريقة المعروفة بس حنضيف لها بعد التسوية الصلصة والقرفة وجوزة الطيب وتقلب جيدا نيجي للبشاميل انا مش بحمر الدقيق خالص انا بدوب الدقيق في اللبن ويرفع علي النار ونحط الملح والفلفل الابيض ونقلب بالوسك جيدا حتي الوصول للسمك المطلوب نطفي عليه وأحط حوالي أربع معالق قشطة بلدي😋😋😋 واقلبه كويس ريحته بتبقي رهيبة نجيب الصنية ونضع جزء من المكرونة وعليه شوية بشاميل ونقلبهم كويس وبعدين نحط الحشو (اللحمة المفرومة) وبعدين باقي المكرونة وبعدين نفرد باقي الباشميل عليها ونغطيها بيه كويس وبعدين ادهن الوش بقشطة عليها معلقة سمنة🙆🙆 وتوضع في الفرن حتي تمام النضج بجد وهمية وصحتين وهنا
مدة التجهيز 1/2ساعة
مدة التحضير 1/2 ساعة
المكونات
كيس مكرونة أقلام
لحمة مفرومة معصجة *
3ملاعق صلصة بيورية
*معلقة صغيرة قرفة
*جوزة الطيب
*ملح وفلفل ابيض
لبن
*دقيق
*قشطة لبن بلدي
*سمنة
طريقة التجهيز
تسلق المكرونة في ماء به قليل من الملح وبعد سواها تصفي نكون مجهزين اللحمة المعصجة بالطريقة المعروفة بس حنضيف لها بعد التسوية الصلصة والقرفة وجوزة الطيب وتقلب جيدا نيجي للبشاميل انا مش بحمر الدقيق خالص انا بدوب الدقيق في اللبن ويرفع علي النار ونحط الملح والفلفل الابيض ونقلب بالوسك جيدا حتي الوصول للسمك المطلوب نطفي عليه وأحط حوالي أربع معالق قشطة بلدي😋😋😋 واقلبه كويس ريحته بتبقي رهيبة نجيب الصنية ونضع جزء من المكرونة وعليه شوية بشاميل ونقلبهم كويس وبعدين نحط الحشو (اللحمة المفرومة) وبعدين باقي المكرونة وبعدين نفرد باقي الباشميل عليها ونغطيها بيه كويس وبعدين ادهن الوش بقشطة عليها معلقة سمنة🙆🙆 وتوضع في الفرن حتي تمام النضج بجد وهمية وصحتين وهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق