الأربعاء، 11 ديسمبر 2019

مدفون السمك مقدم من الشيف اماني فوازي

كتبت غادة المصري
 مدة التحضير20دقيقه
 مدة الطهى 45دقيقه
 المقادير
سمكه كبيره تزن كيلو ونص قشر بياض 1/2كيلو ارز بسمتي 1/2كوب دقيق توم مهروس فصين كبار توم متقطع ترنشات عصير ليمونه وخل بصله وسط متقطعه قطع صغيره وليس مبشوره ملعقه كبيره معجون طماطم توابل بهارات سمك /بهارات كبسه/زعفران بودر/ليمون جاف/كركم/كارى/مستكه/جيهان صحيح/قرنفل مسمار/قرفه خڜب / زيت الطهى وملح سودانى أوأى نوع مكسرات محمصه الطريقه بعد غسيل السمك كويس واقطعه إلى ترنشات اتباع ب بهارات السمك والتوم المهروس والليمون والخل وتتركه شويه خمس دقائق فى التتبيلة ثم بعدها ابدره فى الدقيق أكون محضره اناء واسع واضع فيه زيت ثم أضعه على النار حتى يسخن وبعدها انقر السمك من الدقيق وأبدأ انزل بقطع السمك وتتركه على النار دقائق قليله ولاداعى اجعله يقلى فى الزيت يعنى أخليه يعمل قشره بسيطه علشان تحمى السمكه بعد ماتتسلق فى شربة المدفون وبعد الفراغ من تقليب السمك فى الزيت بحيث مايكونش اتقلى عايزينه نص سوى لانه ليكمل سويه فى الشوربه تمام بعد كدا أنزل بجميع التوابل فى الزيت معدا بهارات السمك وافضل اقلب ثوانى ثم انزل بالسمك وعليه كوبين ميه واضع الملح المناسب الطعم ثم اتركه 10دقايق على النار ثم ارفع السمك من الشوربه واضعه فى طبق على جنب ثم اضع فى الشوربه ملعقه كبيره من معجون الطماطم وأقلب كويس ثم أضع الارز وتتركه يطهى وبعد طهيه ابدأ اغرف الارز واضع عليه السمك والزينه بالمكسرات أو السودانى والبقدونس وتقدمه ومعه توميه اوهريسة طماطم الطريقه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013