كتبت غادة المصري
المقادير: ٢كيلو ارز بسمتي ٨ فصوص حبهان اوهيل. ٦ حبات قرنفل. ٢عود قرفه. معلقه صغيره كمون. معلقه صغيره كركم. معلقه كبيره بهارات الكبسه او البرياني ٢دجاجه مغسوله ومقطعه الي نصفين. ٢حبه كبيره طماطم مقطعه قطع. ٤ بصلات مقطعه مكعبات. ٤ قرن فلفل اخضر بارد او حار. كوب زيت. ٢معلقه صغيره بودره زعفران ٤ فصوص توم شرائح. ٤ ورق لورا الطريقه الطريقة: * اغسل الدجاجه جيدا وتتبل بالملح والفلفل ومعلقه بهارات الكبسه او البرياني وتدعك جيدا * في صينيه فرن اضع الزيت والبصل والتوم والطماطم والفلفل والبهارات واشوحهم جيدا واضع الكركم والكمون واقلب حتي تتصاعد رائحه البهارات ثم اضع الرز واشوحه ثم الماء الساخن ست اكواب ماء ساخن واغطي الرز بورق الفويل واعمل شقوق بورق الفويل واضع الدجاجه ثم اغطيها بورق زبده ثم ورق فويل * يوضع في فرن ساخن جدا لمده ساعه حتي يستوي ثم ازيل ورق الفويل وادهن الدجاجه بصفار الزعفران المذاب في قليل من الماء واضعه تحت الشوايه حتي يتحمر * اشعل فحمه علي النار واضع الدجاجه فوق الارز ثم الفحمه في المنتصف واضع فوقها زيت واغطي الصينيه بورق الفويل لمده عشر دقايق ثم اكشف الغطاء ويقدم مع صلصه الدقوس صلصه الدقوس حبه كبيره طماطم مقطعه مكعبات. اتنين قرن فلفل حامي. فص توم. نص كوب كزبره خضراء. ملح وفلفل. تلات ملاعق عصير ليمون. معلقه نعناع اخضر طازج. اضرب كل المكونات في الكبه وتقدم وبالهنااا والشفااااا
المقادير: ٢كيلو ارز بسمتي ٨ فصوص حبهان اوهيل. ٦ حبات قرنفل. ٢عود قرفه. معلقه صغيره كمون. معلقه صغيره كركم. معلقه كبيره بهارات الكبسه او البرياني ٢دجاجه مغسوله ومقطعه الي نصفين. ٢حبه كبيره طماطم مقطعه قطع. ٤ بصلات مقطعه مكعبات. ٤ قرن فلفل اخضر بارد او حار. كوب زيت. ٢معلقه صغيره بودره زعفران ٤ فصوص توم شرائح. ٤ ورق لورا الطريقه الطريقة: * اغسل الدجاجه جيدا وتتبل بالملح والفلفل ومعلقه بهارات الكبسه او البرياني وتدعك جيدا * في صينيه فرن اضع الزيت والبصل والتوم والطماطم والفلفل والبهارات واشوحهم جيدا واضع الكركم والكمون واقلب حتي تتصاعد رائحه البهارات ثم اضع الرز واشوحه ثم الماء الساخن ست اكواب ماء ساخن واغطي الرز بورق الفويل واعمل شقوق بورق الفويل واضع الدجاجه ثم اغطيها بورق زبده ثم ورق فويل * يوضع في فرن ساخن جدا لمده ساعه حتي يستوي ثم ازيل ورق الفويل وادهن الدجاجه بصفار الزعفران المذاب في قليل من الماء واضعه تحت الشوايه حتي يتحمر * اشعل فحمه علي النار واضع الدجاجه فوق الارز ثم الفحمه في المنتصف واضع فوقها زيت واغطي الصينيه بورق الفويل لمده عشر دقايق ثم اكشف الغطاء ويقدم مع صلصه الدقوس صلصه الدقوس حبه كبيره طماطم مقطعه مكعبات. اتنين قرن فلفل حامي. فص توم. نص كوب كزبره خضراء. ملح وفلفل. تلات ملاعق عصير ليمون. معلقه نعناع اخضر طازج. اضرب كل المكونات في الكبه وتقدم وبالهنااا والشفااااا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق