🌷
اسم الوصفة / كنافه بالمهلبيه أو بالكريمة
مقدمه من / الشيف مرمر
🌟 🌟
نصف كيلو كنافه
كوب سمنه
ربع كوب سكر بودر
🌸الحشو فى النصف 🌸
نصف كيلو لبن
2معلقه كبيره سكر
2معلقه كبيره قشطه
2معلقه كبيره نشا
2 معلقه كبيره كريم شانتيه ( اختيارى )
💕 طريقه عمل المهلبيه 💕
نضع اللبن فى حله ونحليه بالسكر. ندوب النشا فى ١/٤ كوب ماء بارد تماما . نضيف النشا الى اللبن ثم القشطه والكريم شانتيه و نقوم بالتقليب باستمرار حتى يتماسك الخليط. نطفى عليه النار
🌟طريقه عمل الكنافه🌟
نقطع الكنافه بالمقص او باليد قطع صغيره جدا ناعمه
نضع على الكنافه السكر البودره والسمنه ونقلبهم مع بعض كويس نفلفلهم مع بعض
نحضر الصنيه ونضع فى الصنيه سمنه من تحت ثم نضع نصف كمية الكنافه ونضغط عليها اوى
نضع المهلبيه فى الوسط بلاش نفرد اوى فى الجوانب علشان مش تطلع منها وافرديها اوى علشان تكون متسويه ثم نضع نصف الكنافه الاخر ونضغط عليها كلها بصنيه اخرى
نضع على الوش معلقتين من السمنه وتدخل الفرن على نار هاديه 180ولما الوجه يحمر تخرج من الفرن
اذا الصنيه لسه ما اتحمرت
نقلب على الجانب الثانى وتاخد وش على الجانب التانى
يكون لون ذهبى
لو الصنيه كلها اتحمرت بلاش تقلب
🌸ملحوظه 🌸
💞 💞💞💞
الصنيه تقلب اذا كانت اتحمرت من الوش ومن تحت لسه نايه فى بوتجازات تحمر من تحت الاول والوجه بيغيب على ما يتحمر علشان كدا بنقول تقلب ويحمر الجانب اللى لسه ما يتحمر
وبعد خروجها من الفرن ونسقيها بالشربات البارد وتقدم وبالف هنا مع تحياتى مطبخ مرمر
💞💞💞💞💞💞💞
اسم الوصفة / كنافه بالمهلبيه أو بالكريمة
مقدمه من / الشيف مرمر
🌟 🌟
نصف كيلو كنافه
كوب سمنه
ربع كوب سكر بودر
🌸الحشو فى النصف 🌸
نصف كيلو لبن
2معلقه كبيره سكر
2معلقه كبيره قشطه
2معلقه كبيره نشا
2 معلقه كبيره كريم شانتيه ( اختيارى )
💕 طريقه عمل المهلبيه 💕
نضع اللبن فى حله ونحليه بالسكر. ندوب النشا فى ١/٤ كوب ماء بارد تماما . نضيف النشا الى اللبن ثم القشطه والكريم شانتيه و نقوم بالتقليب باستمرار حتى يتماسك الخليط. نطفى عليه النار
🌟طريقه عمل الكنافه🌟
نقطع الكنافه بالمقص او باليد قطع صغيره جدا ناعمه
نضع على الكنافه السكر البودره والسمنه ونقلبهم مع بعض كويس نفلفلهم مع بعض
نحضر الصنيه ونضع فى الصنيه سمنه من تحت ثم نضع نصف كمية الكنافه ونضغط عليها اوى
نضع المهلبيه فى الوسط بلاش نفرد اوى فى الجوانب علشان مش تطلع منها وافرديها اوى علشان تكون متسويه ثم نضع نصف الكنافه الاخر ونضغط عليها كلها بصنيه اخرى
نضع على الوش معلقتين من السمنه وتدخل الفرن على نار هاديه 180ولما الوجه يحمر تخرج من الفرن
اذا الصنيه لسه ما اتحمرت
نقلب على الجانب الثانى وتاخد وش على الجانب التانى
يكون لون ذهبى
لو الصنيه كلها اتحمرت بلاش تقلب
🌸ملحوظه 🌸
💞 💞💞💞
الصنيه تقلب اذا كانت اتحمرت من الوش ومن تحت لسه نايه فى بوتجازات تحمر من تحت الاول والوجه بيغيب على ما يتحمر علشان كدا بنقول تقلب ويحمر الجانب اللى لسه ما يتحمر
وبعد خروجها من الفرن ونسقيها بالشربات البارد وتقدم وبالف هنا مع تحياتى مطبخ مرمر
💞💞💞💞💞💞💞
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق