مدة التحضير / 10 دقائق
مدة الطهي / 15 دقيقه
المقادير /
كليو ونصف دقيق
معلقه ملح صغيره
نص كوب زيت
نص كوب سمنه سايحه
ماء فاتر للعجن
طريقه التحضير :
أضافه معلقة الملح على الدقيق
ونخلطهم جيدا مع بعض
ثم نضيف الماء بالتدريج ونبداء بالعجن حتي تتجانس
نكورها ونغطيها لمده 10دقايق أو ربع ساعه تخمر وترتاح بدون اضافة خميره طبعا
نبداء نكور كور صغيرة وندهنا سمنه وزيت منعا انها تشقق ونتركها تهدى شويه
بعد ذلك ناخذ كوره كوره ونفردها على الرخامه بالزيت والسمنه وناخذ من العجينه المفروده نعملها ظرف
نبدا ناخد كوره نفردها بالسمنه والزيت ثم نضع فيها الظرف الاول ونطبق الظرف
ناخذ ال3ونطبق ظرف ونفردهم بضغطه بسيطه لتصبح الفطيره مورقه معانا
ونضع الفطير فى الثلاجه لمده ربع ساعه نص ساعه بالكتير
بعد ذلك ناخد الطاسه ندهن.دهنه بسيطه سمنه وزيت ونتركها تسخن على نار هادئه وناخذ الفطير من الثلاجه نضغط ضغطه بسبطه جدا ثم نضعه فى الطاسه اوالفرن إلي أن تعلى معانا وتاخذ اللون الدهبى ونقلب ع الوجه الثانى
ملاحظه: تسويت الطاسه هنقلب الفطير وش وظهر
مراجعة هند محسن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق