السبت، 23 أكتوبر 2021

طريقة عمل / الفطير المشلتت مقدم من / الشيف مروة صابر


 


مدة التحضير / 10 دقائق 


مدة الطهي / 15 دقيقه 


المقادير / 


كليو  ونصف دقيق 


معلقه ملح صغيره 


نص كوب زيت 


نص كوب سمنه سايحه


ماء فاتر للعجن 


طريقه التحضير :


أضافه معلقة الملح  على الدقيق

ونخلطهم جيدا مع بعض


 ثم نضيف الماء بالتدريج ونبداء بالعجن حتي تتجانس


نكورها ونغطيها لمده 10دقايق أو ربع ساعه تخمر وترتاح بدون اضافة خميره طبعا 


 نبداء  نكور كور صغيرة وندهنا سمنه وزيت منعا انها تشقق ونتركها تهدى شويه 


بعد ذلك ناخذ كوره كوره ونفردها على الرخامه بالزيت والسمنه  وناخذ من  العجينه  المفروده نعملها ظرف 


نبدا ناخد كوره  نفردها  بالسمنه والزيت ثم نضع فيها الظرف الاول ونطبق الظرف


 ناخذ ال3ونطبق ظرف ونفردهم  بضغطه بسيطه  لتصبح الفطيره مورقه معانا 


ونضع الفطير فى الثلاجه لمده ربع ساعه نص ساعه بالكتير 


بعد ذلك ناخد الطاسه ندهن.دهنه بسيطه سمنه وزيت ونتركها تسخن على نار هادئه وناخذ الفطير من الثلاجه نضغط ضغطه بسبطه جدا ثم نضعه فى الطاسه اوالفرن إلي أن تعلى معانا وتاخذ اللون الدهبى ونقلب ع الوجه الثانى  


ملاحظه: تسويت الطاسه هنقلب الفطير وش وظهر


مراجعة هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013