مدة التحضير ١٥ دقيقه
مدة الطهي ٦٠ دقيقه
المكونات :
فرخة كاملة مقسومه نصفين☺
بصل🧅
طماطم🍅
فلفل رومي🫑 / فلفل حار اختياري🌶️
فصين توم مفروم🧄
ربع كوب خل
ربع كوب زيت/ عصير ليمونة🍋
علبة زبادي اختياري
معلقة كبيرة صلصة طماطم 🍅
معلقتين كبار دبس الرومان اختياري
توابلك الحلوة 😘
ورق لاورا / شرايح ليمون 🍋
الطريقة :
- هنغسل الفراخ 🐔🐔كويس جدا ونعمل شقوق فيها عشان تتشرب من التتبيلة كويس 👍
- في الخلاط هنضيف:
كل المكونات البصل و الطماطم والصلصة والتوم وعصير الليمون والخل والزيت ونصفيهم ونستخدم الماء فقط ونضيف عليه الزبادي والتوابل والملح والفلفل الاسود ونضرب كويس لحد ما الخليط ينعم تماما .
-وهنضيفها علي الفراخ ونتبلها كويس من تحت الجلد وفوقه ونغطيها وندخلها التلاجة يفضل ليلة او ساعتين لو مستعجلة
- تاني يوم بقي او وقت التسوية :
هنجيب صنية ونبطنها بورق فويل و كوب ماء ساخن وورق اللورا وشرايح الليمون (وبنضيف الماية عشان تبقي طرية وجوسي ) وشبكة الشوي ونرص الفراخ ونغطيها بورق فويل وندخلها الفرن وتكون قريبة من ارضية الفرن وكل فترة هنطلعها وندهنها بخليط التتبيلة ونقلبها كل شوية وهتاخد حوالي ساعة لحد ما تستوي ونشغل الشواية تاخد لون احمر حلو ونرصها في طبق التقديم وناخد من الصوص الي نزل من تسوية الفراخ في الصنية وندهن وش الفراخ بتدي لمعه حلوة جدا للفراخ 😋😋
ممكن تقدميها مع مكرونة او ارز بسمتي وسلطات والمخلل
جربوها حلوة جدا طعم وريحة خرااافة 💖☺
وبالف هنا 💖
مراجعة هند محسن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق