الأربعاء، 5 يناير 2022

طريقه عمل حوواشي اسكندراني مقدمه من الشيف منى التابعي


 


المقادير

العجينه


نص كيلو دقيق 

رشه ملح 

معلقتين سكر

معلقه خميره

معلقه بيكنج بودر 

ربع كوب زيت

معلقتين لبن بودر 

 كوب ماء دافيئ او لبن دافيئ


الحشو

بسطرمه

لحمه مفرومه 

سجق او سدق

مشكل جبن

وفلفل الوان  

وفلفل حامي او بارد حسب الرغبه


طريقه التحضير

ف بوله هضيف الدقيق  ورشه ملح والسكر والخميره والبيكنج بودر واللبن والزيت والمايه او اللبن  

واعجن المكونات كلها مع بعض لحد ما تتكون عجينه  واسيبها  تخمر ويتضاعف حجمها ...

بعد تخمير العجينه  هقسمها كور. واسيبها ترتاح عشان الفرد 

هفرد  اول كورة واحشيها  الحشو المتاح عندك 

انا هنا الحشو بسطرمه ومشكل جبن 

ولحمه مفرومه وفلفل حامي 

وسجق ومشكل جبن وفلفل 

وبعد الحشو  يرتاح العيش عشر دقايق 

ويدخل فرن  ساخن مسبقا علي درجه حراره ٢٠٠ 

لمده نص ساعه

وبالف هنا.

مراجعه غزلان الراضي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013