المقادير :
250 دقيق مايعادل 2 كوب
250 جرام سكر مايعادل 1 و1/4 كوب
50 جرام نشا مايعادل 1/3 كوب
100 جرام زيت مايعادل 1/2 كوب
60 جرام كاكاو مايعادل 1/2 كوب
3 بيض حجم كبير
فانيليا
معلقة خل
معلقة صغيرة نسكافيه
معلقة صغيرة بيكنج باودر
1/4 معلقة صغيرة بيكنج صودا
رشه ملح
طريقة التحضير:
فى بوله نضع فيها السكر والكاكاو والنسكافيه والزيت ونضربهم بالمضرب الكهربائي لمدة 2 دقيقة
ننزل عليهم بالبيض بيضة بيضة والفانيليا والخل ونضربهم مع بعض
ننزل بالدقيق المنخول والنشا والملح والبيكنج باودر والبيكنج صودا ونقلبهم بالاسبتيولا براحة
قوام العجين بيكون اتقل من قوام الكيك بشويه
نضع الخليط فى الفريزر لمدة ساعتين حتى يجمد
نكور الكوكيز لحبات صغيرة حوالى حجمها 30 جرام
نضع الكوكيز فى سكر بودر منخول ونخليها متغرقة سكر كما فى الصورة
نحطها فى صاج عليه ورق زبدة ونراعها المسافات
يدخل في درجة الحرارة 180 لمدة 20 دقيقة أو أقل حسب نوع الفرن
والف هنا عليكم
مراجعة /مروة صابر إبرإهيم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق