الثلاثاء، 17 مايو 2022

طريقة عمل طاجن_الكبده مقدمه الشيف حماده راشد السيد محمد

التحضير١٠دقيقه الطهي٣٠دقيقه درجه حراره ٢٠٠ على طريقة الشيف المقادير كبد وقوانص ٣ كيلو بصل جوليان ٣حبه كبيره طماطم جوليان ٣حبه كبيره فلفل حامي أو حار اسليز ٣حبه فلفل أخضر جوليان ٥حبه بطاطس كاريه. مقليه ٥حبه زيت ذره ٤معالق كبيره بهار(ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب وماجي بودر وكمون وشطه بودر وديمجلاس) حسب الرغبه أو احتياجك من البهار ات طريقة التحضير في اناء على النار بها رشه زيت ننزل بالبصل الجوليان يشوح ويدبل وننزل بالفلفل الحار والاخضر والزيتون الأسمر المخلي ويشوح الجميع وننزل عليهم بالكبده المسلوقه بلانشيه وننزل ب٣لوش أو (مغارف) من الصلصه المتسبكه وننزل ب٢لوش ماء مغلي ويترك على النار ٥دقيقه وننزل بالكبده على الطواجن إلا دخلنها الفرن تاخد درجه حراره وتغطي الطواجن وتدخل الفرن حتى الطهي كاملاً وتأخذ اللون الدهبي وتقدم بجوار الأرز الأبيض أو أي نوع حسب الرغبه أو بجوار الخبز والطحينه والمقبلات وبألف هنا مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013