المقادير
250 جرام نشا مايعادل 2 كوب
50 جرام دقيق مايعادل 3 معالق
100 جرام سكر ناعم مايعادل 1/2 كوب
10 جرام كاكاو خام معلقة كبيرة ممسوحة
150 جرام زبدة مايعادل 3/4 كوب
10 جرام بيكنج باودر مايعادل معلقة كبيرة ممسوحة
بيضة
فانيليا و خل
رشة ملح
طريقة التحضير:
▪️ اول حاجة هنخلط المواد الجافة مع بعض
▪️بعد كدة نضرب الزبدة بالمضرب الكهربائي وبعد كدة نحط السكر ونضربهم مع بعض حتى يفتح لونهم شويه
▪️بعد كدة ننزل بالبيضه والفانيليا والخل ونضرب بالمضرب
▪️بعد كدة ننزل بالمواد الجافة على مرتين ونقلب كويس حتى يختفى الدقيق
▪️نقطع الكوكيز إلى قطع حجم القطعة 25 جرام ونفردها شويه ونرص فى الصاج
▪️نسيب مسافة بين الواحدة والتانيه
▪️يدخل على درجة حرارة 200 بنشغل الشوايه والفرن مع بعض اول عشر دقايق اول مايشقق من فوق نطفى الشوايه ونسيب الفرن من تحت بس حتى يستوى
بياخد حوالى 20 دقيقة أو أقل حسب نوع الفرن
والف هنا عليكم
مراجعه /مروة صابر إبرإهيم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق