طريقة عمل الفلافل { الطعمية }
المقادير
1 كيلو فول مدشوش
1 حزمة كرات
1حزمة بقدونس
1 حزمة شبت
1 حزمة كزبرة
حزمة بصل اخضر او بصلة كبيرة ناشفة
5 فصوص ثوم مفروم
نصف كوب ماء
ملح
كزبرة ناشفة
الطريقه
1 ــ يغسل الفول وينقع حوالي 5 ساعات او اكتر
2 ــ يغسل الخضرة كلها وتقطع
3 ــ يصفي الفول من الماء ويفرم بالمفرمة او الكبة ويوضع جميع الخضرة والبصل والثوم والملح والتوابل ويضرب جيداااااااااااا
4 ــ ثم يوضع الماء اثناء الضرب
5 ــ نجاح الطعمية الضرب كويس جدااااا مع شوية ماء والخضرة ماتبقاش كتير يعني تبقي خضرة بسيط لكي لاتسود ولا طعمها يتغير
6 ــ تكيس في أكياس وتوضع في الفريزر وعند الاستعمال تخرج وتترك تسيح كويس وتضرب بالمضرب او الكبة او المفرمة وتحمر في زيت غزير وعند التحمير يوضع شوية كزبرة ناشفة وسمسم
رئيس قسم المطبخ أ ناهد هشام ومروة جميل
المقادير
1 كيلو فول مدشوش
1 حزمة كرات
1حزمة بقدونس
1 حزمة شبت
1 حزمة كزبرة
حزمة بصل اخضر او بصلة كبيرة ناشفة
5 فصوص ثوم مفروم
نصف كوب ماء
ملح
كزبرة ناشفة
الطريقه
1 ــ يغسل الفول وينقع حوالي 5 ساعات او اكتر
2 ــ يغسل الخضرة كلها وتقطع
3 ــ يصفي الفول من الماء ويفرم بالمفرمة او الكبة ويوضع جميع الخضرة والبصل والثوم والملح والتوابل ويضرب جيداااااااااااا
4 ــ ثم يوضع الماء اثناء الضرب
5 ــ نجاح الطعمية الضرب كويس جدااااا مع شوية ماء والخضرة ماتبقاش كتير يعني تبقي خضرة بسيط لكي لاتسود ولا طعمها يتغير
6 ــ تكيس في أكياس وتوضع في الفريزر وعند الاستعمال تخرج وتترك تسيح كويس وتضرب بالمضرب او الكبة او المفرمة وتحمر في زيت غزير وعند التحمير يوضع شوية كزبرة ناشفة وسمسم
رئيس قسم المطبخ أ ناهد هشام ومروة جميل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق