الخميس، 25 يناير 2018

تارت بالبسترى كريم وجناش مقدم من الشيف عبير درويشى_موقع واذاعة اخبار العرب

تارت بالبسترى كريم والجناش
مده التحضير عشر دقاءق
ونضعه بالثلاجه نصف ساعه
مده الطهى  ثلث ساعه
المكونات
كوبين دقيق
كوب ذبده
نصف كوب سكر بودر
بيضه وفانيليا
٣ملاعق لبن
ممكن زيت بدل اللبن
الحشو
طبقه باسترى كريم
طبقه جناش
الباسترى كريم
٢بيضه فانيليا
٢ملعقه نشا
كوبين لبن
ملعقتين كريم شانتيه بودر ممكن الاستغناء عنها
ربع كوب سكر او حسب الرغبه ممكن نزود
الجناش
ربع شكولاته خام
ربع كوب لبن و ملعقتين كريم شانتيه بودر
ملعقه كلوكوز وملعقه كاكاو خام وملعقه ذبده
الطريقه
التارت نضع كل المقادير نضربها بالعجان تبقى زى الرمل ثم ننزل بالبيضه وفانيلبا ضربتبن ثم اطلعها واضيف  اللبن او الزيت والم العجين فقط معجنش واضعها بكيس وادخلها الثلاجه نصف ساعه
وافردها بصينيه التارت واخرمها بالشوكه واضع فوقها ورق فويل واى حبوب عندى تعمل تقل علشان ميقبش واول ما تستوى من الحروف اشيل الورق بالجروب وادخلها تكمل سوى ثم تبرد تماما اضع الباسترى كريم وادخلها الثلاجه ثم اضع طبقه الجناش
الباسترى كريم اضع البيض والفانيليا والنشا وملعقتين من اللبن واقلبهم كويس ثم اضع باقى اللبن والسكر على النار يسخنا وانزل بشويه شويه على البيض مع التقليب ثم واضعهم على النار مع التقليب حتى يتقلوا
الجناش ابشر الشكولاته واضع اللبن و الكريم شانتيه والذبده والكاكاو على النار وملعقه العسل اول ما يسخنوا اطفى واضع الشكولاته مع التقليب واتركها تهدى ثم اضعها طبقه اخيره وادخلها الثلاجه للتماسك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013