الأحد، 4 مارس 2018

الكشري المصري مقدم من الشيف عبير علي -موقع واذاعة اخبار العرب

الكشري المصري مقدم من عبير علي مدة التحضيرنصف ساعة مدة الطهى ساعه المقادير مكرونه اسباجتي مكرونه صغيرة شعريه عدس بجبه عدس اصفر حمص شامي ملح وفلفل كمون وكسبرة وشطه بصل طماطم الطريقه اولا :هنقطع البصل ونقلبه في قليل من الدقيق ويقلى في زيت غزيروساخن ولازم يكون الزيت كميه وفيره ر لان هوالذى يستخدم فى كل الكشري ويقلب البصل في دقيق علشان حتى يصبح مقرمش زي المحلات الى ان ياخذ لون ذهبىى ويخرج على مناديل مطبخ ونرش عليه كسبرة ناشفه نسلق المكرونة ويستخدم نوعين اسباجتي وصغيرة وبعد السلق نتخلص منن مائها ناخد معلقتين زيت الخاص بالبصل نقلبهم فيها علشان تفضل مفلفله الحمص ننقعه من بالليل للصبح نسلقه وعليه قليل من الملح صغيرين ثم نسلق العدس بجبه و ونستخدم ماء سلقه لعمل الأرز لابد ان يكون منقوع ومغسول اكثر منمره بعد ما يتسلق ونصفي من الماء نضع عليه شويه كمون ونترك الماء لعمل الارز الأرز ياخذ القليل من الزيت الخاص بالبصل ونحمر فيه شوية قليل من الشعؤيه ويضاف اليها الارز ويضاف اليه القليل من عدس اصفر وعليهم فلفل اسمر نقلبهم في بعضيضاف عليهم ماء العدس ونضع الملح الصلصه نحضر الطماطم نضربها في الخلاط مع بصلايه كبيرة مقطعه و4فصوص توم وناخد قليل من زيت من البصل ونسخنهم وويضاف اليهم الطماطم ونضع ملح وفلفل وكمون وقليل جدا من القرفه حسب الرغبه الشعريه ناخذ القليل من زيت البصل من ونحمرها الى ان تاخذ لون ذهبى ويضاف اليها الماء الى ان تغطيها لانها سريعه النضج وتشطف ونضع عليها معلقتين زيت برضه ونقلبهم فيها الدقه نحضر ربع كوبايه خل ونفس المقدار من الماء وواحدة فلفل اخضر مقطع وثوم وملح وفلفل وكمون وكسبرة ويضرب في الخلاط ونصفيهم ويبقى عندك احلى دقه الشطه توضع على النار توضع القليل من الشطه وفلفل وكمون وكسبرة وملح وقليل من الماء وتهدى عليها النار بعد الغليان الى ان يثقل القوام مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013