الأربعاء، 25 يوليو 2018

بلح الشام للشيف المتميز المتألق مصطفى مختار

كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه: بلح الشام
مقدم من   : شيف مصطفي مختار

مده التحضير : 15دقيقه
مده التسويه: 10دقائق

المكونات

250 جرام دقيق
250 جرام مايه
2كيس فانليه
70جرام زيت
 3بيضات

الطريقه

 نحضر  حله نضعهاعلى النار
 ونضع فيها الماء  والزيت يغلو
 وانزل عليهم بالدقيق وأستمر
 بالتقليب بالنشابه أو بأي شي
 يكون موجود عندك من سهل
 انك تقلبي بيه حتى  العجين
 يصبح متماسك ببعضه انزله
 أفرادها على الرخامه للمده
 10دقايق وانزل عليه بالبيض
 واحده واحده وانزل بكيس
الفانليه وارجع إنزال بالبيض
 تأني واحده واحده حتى
العجين ميتماسك ببعضه
 نحضر صنيه الزيت ويكون
زيت هادي جدا ونقلي فيه
 بكيس
 الحلواني حتى تمتلىء الصنيه
 ميكون فيه كتير وإبداء أعلى
 النار شويه واحده واحده أفضل
اقلب فيه ليكون لون واحد ياخد
 اللون المفضل بتاعه وطلعه احط
 في شربات تقيل يكون بارد لو
 هنحشي نوتلا تقسمي الصابع
 إلى نصين وتضعى  الحشو
نوتلا أو كريمه الحشو
 المفضل ليكي
                    بالف هناااااا ليكم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013