الخميس، 12 يوليو 2018

البيتزا كاليزوني مقدم من الشيف بطوط احمد



بيتزا كاليزونى او بيتزا كاليزوني
المقادير
معلقة كبيرة دقيق
معلقة كبيرة سكر
معلقة كبيرة خميرة فورية
كوب لبن دافئ
2كوب ونصف دقيق
ربع كوب زيت
ربع معلقة صغيرة ملح
مقادير الصلصة
عصير 2طماطم
معلقة كبيرة صلصة
ربع معلقة صغيرة زعتر او توابل بيتزا
معلقة كبيرة كاتشب
رشة توم بودر
رشة ملح
رشة بابريكا
معلقة صغيرة زيت
واحدة فلفل احمر  مقطع ترنشات
مقادير الحشوة
كوب بشر جبنة رومى وكوب بشر جبنة موتزاريلا
نصف كوب زيتون مقطع
ممكن سوسيس مسلوق ومقطع او بسطرمة زى مانحب طريقة الصلصة
نحضر حلة ونضع كل مكونات صلصة ما عدا الكاتشب
تقلب جيدا ونضعها على النار الى ان تتسبك
بعد ما تتسبك نطفى النار ونضع معلقة الكاتشب وتقلب وتترك لتبرد
طريقة العجينة
نحضر طبق نضع معلقة الدقيق ومعلقة السكر ومعلقة الخميرة وربع مقدار اللبن اى نأخذ من الكوب ربع كوب ونترك الباقى جانبا ثم نقلب جيدا بمضرب سلك ثم نغطى الطبق وتترك الخميرة عشر دقائق لتختمر او الى ان يتضاعف حجمها
نحضر طبق ونضع ال2كوب ونصف دقيق  والملح والزيت   وخليط الخميرة بعد ما اختمر وباقى اللبن  ونخلط جيدا الى ان تتكون عجينة ناعمة ومتماسكة ولو كانت لسه بتلزق ممكن نضيف معلقة دقيق ونعجنها وكانت لسه بتلزق نضيف تانى معلقة دقيق ونعجن المهم تتكون عجينة متماسكة وناعمة
نقسم العجينة الى قطعتين
نفرد اول قطعة على شكل دائرة ثم ندهنها من الصوص اللى عملناه وبلاش نصل الصوص للحروف
ثم نضع الحشوة وتكون بنصف الدائرة فقط نضع الزيتون وبشر الجبن ولو نحب نضع سوسيس مسلوق  ثم نقفلها زى القطايف ونضعها بصنية مدهونة زيت نضغط على الحرف كويس ثم نعمل خطوط بسيطة على الوجه بحرف السكين ويدهن الوجه من الصوص ونضع الزيتون على الحرف ونضع بشر الجبن نكرر الطريقة بالقطعة الثانية ونضع الصنية بفرن سخن سابقا وعلى درجة حرارة200
نضع الصنية اسفل الفرن اى على الرف الاول من تحت وتترك الى ان تحمر عجينة البيتزا من تحت ثم نشعل الشواية ونضع الصنية بمنتصف الفرن لكى تسيح الجبنة  وتطلع تهدا وتقطع الى مكعبات وهتبقى احلى مقبلات لاى مناسبة او فطار او عشاء وممكن كمان اثناء العجن نضيف للعجينة رشة زعتر وتبقى عجينة بالزعتر 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013