الأربعاء، 1 أغسطس 2018

تكات مفيده عند عمل الملوخيه والمحشى للشيف الجمليه هاجر فتحى

كتبت عايده السحراوى
تكات مفيده ومهمه عند طبخ
المحشي والملوخيه والفراخ
لكن في بعض نقط أريد
أن  اوضحهااااا
اسم الوصفه : ملوخيه
مقدم من     : هاجر فتحى

مده التحضير :30دقيقه
مده الطهى    : 10دقائق

المكونات

حزمة ملوخيه
توم
كزبره ناشفه

الطريقه...

وتغسل وتتنشف وتتخرط وعند
 بتخريط الملوخيه اخرطو معاها
 قرن فلفل اخضر حار وهتدعولي
 طعمهااا روعه بجد...
وبتحضرو شوربه في إناء علي
 قد الملوخيه ونضع  فيها حتى
 ثوم وكزبره من اللي انتو دقتوها
للطشه نضعها في الشوربه وتنزلو
 الملوخيه عليها  وعندما تسخن
 تعملوا الطشه وبالهنا والشفاااااا
وبالنسبه البتنجان انا بقوره وممكن
بعد ٣او ٤ ايام  وبعد
 ذلك أحسبه وبيبقو طازه وابيض
 وزي الفل. السر في..أن بقوره ونضعه
 في كيس واربطه ومبجبش عليه نقطة
 ماء ولما اجي اعمله اغسله بيبقي طلوع
 كاني لسه مقوراااه

وبالنسبه للفراخ حتى يكون
 لونها ذهبي وحلو كده نضع
 ملعقة سمن وشوية زيت
 واحمر فيهم بتبقي دهبي
 ومقرمشه
وجميله
يارب اكون فيدتكم
وبالهنا والشفا للجميع

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013