كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: الأرز البخاري
مقدم من : شيف محمود عبدالمحسن
المقادير
اكيلو ارز بسمتي الهندي
٥حبات جزر مبشورين
حبتين بصل مفرومين
كمون
كسبره
فلفل اسود
ملح معلقه من كل نوع
هيل ٥حبات
قرنفل ٥حبات
ورق لورا ٣ورقات
زبده معلقه
زيت معلقتين
زبيب كوب
الطريقة.....
نغسل الارز جيد جدا ومنقعينه مده اقل شي نصف ساعة أو ساعة وفي قدر عل النار ننزل بالزيت والسمن والبصل وااجزر ونقلب وننزل بالتوابل البوردر والصحيحه
والزبيب ونقلب وننزل بالبيون الشربه المتوفره عندنا ونعلي اانار لما تغلي وننزل بالارز ونتركه يغلي مع القليب وتكون الشربه فوق الارز ب٢ سنتي ونتركه بغلي لما يتشرب الارز ويكَن عندنا سمن دي تكا جميله بتخلي للارز طعم جااااامد وبعد مايتشرب نهدي النار ونغطي ٢٠ دقيقه ونقدمه مع الدجاج انا قدمته مع دجاج فرن يارب تكَن عجبتكم الطريقه والف هناااا
كل سنة وانتم طيبين
اسم الوصفه: الأرز البخاري
مقدم من : شيف محمود عبدالمحسن
المقادير
اكيلو ارز بسمتي الهندي
٥حبات جزر مبشورين
حبتين بصل مفرومين
كمون
كسبره
فلفل اسود
ملح معلقه من كل نوع
هيل ٥حبات
قرنفل ٥حبات
ورق لورا ٣ورقات
زبده معلقه
زيت معلقتين
زبيب كوب
الطريقة.....
نغسل الارز جيد جدا ومنقعينه مده اقل شي نصف ساعة أو ساعة وفي قدر عل النار ننزل بالزيت والسمن والبصل وااجزر ونقلب وننزل بالتوابل البوردر والصحيحه
والزبيب ونقلب وننزل بالبيون الشربه المتوفره عندنا ونعلي اانار لما تغلي وننزل بالارز ونتركه يغلي مع القليب وتكون الشربه فوق الارز ب٢ سنتي ونتركه بغلي لما يتشرب الارز ويكَن عندنا سمن دي تكا جميله بتخلي للارز طعم جااااامد وبعد مايتشرب نهدي النار ونغطي ٢٠ دقيقه ونقدمه مع الدجاج انا قدمته مع دجاج فرن يارب تكَن عجبتكم الطريقه والف هناااا
كل سنة وانتم طيبين
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق