طريقة عمل الجلاش بالكنافه
مقدم من الشيف عبير سيد
مده التحضير :30 دقيقه
مده الطهى:30 دقيقه
المقادير
لفه جلاش
ربع كيلو كنافه شعر محمره
معلقتين كبار سكر
معلقتين كبار فول سودانى مجروش
معلقتين كبار جوز هند
نصف كوب سمنه سايحه
لتحمير الكنافه
معلقتين كبار زبده
معلقه كبيره سكر بودره
نجيب صنيه ونحطها على النار ونضيف الزبده واول ما الزبده تسيح ننزل بالكنافه والسكر البودره ونقلب فيها من الوقت لتانى لحد ما توصل للون الذهبى وممكن ندخلها تتحمر فى الفرن
طريقه حشو الجلاش
نضيف الكنافه المحمره على السودانى وجوز الهند والسكر ونقلبهم مع بعض وممكن تضيفى معلقتين من العسل اللى هنسقى بيه الجلاش على الخلطه وتقلبيهم كويس علشان تكون الخلطه متماسكه وممكن تحشيه كده عادى بعد كده نجيب ورقتين من الجلاش ونرش معلقتين سمنه وناخد شويه من الخلطه ونفردها على شكل رول وبعد كده نلفها ونقطعها صوابع ونرصها فى الصنيه ونكمل باقى لفه الجلاش بنفس الطريقه لحد ما تخلص ونرش على صوابع الجلاش باقى السمنه وندخل الصنيه الفرن فى الرف اللى فوق لحدما الجلاش يستوى مده التسويه حوالى نصف ساعه وبعد ما الجلاش يخرج من الفرن وهو لسه سخن نسقيه بالعسل البارد
مقاديرالعسل أو السيرب أو الشربات
2كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونه
نقلب السكر مع الميه وعصير الليمونه ونحطهم على نار هاديه لحد ما العسل يتقل معانا حوالى 20 دقيقه على نار هاديه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق