وقت التحضير 20 دقيقة
وقت التسوية 25 دقيقة
المقادير
2كوب دقيق أبيض لجميع الاستخدامات
2 كوب دقيق سميد
نصف كوب سمنة سائحة
باكو خميرة فورية
كوب مية دافي
الحشو كوب دقيق سميد 3ملاعق قرفة كوب سكر نصف كوب ماء
طريقة التحضير
ينخل الدقيق ابيض والدقيق السميد ويضاف إليه السمنة والزيت ويبس ويضاف الخميرة المذوبة مع السكر والمية الدافئ وتلم العجينة وتترك ترتاح وتخمر نصف ساعة وتجهيز الحشو فى طبق يضع دقيق السميد والسكر والقرفة
وترش بالنصف كوب المية حبة حبةيبقى زى الرمل المبلل وتدهن طاج أو صنية وتقسم العجينة وتاخد نصفه وتفرد فى الصنية وتضع الحشو جيدا وتفرد النصف التانى وتسوية جيدا وتعمل خطوط على الوجه بطول بالشوكة وتدخل الفرن متوسط الحرارة 180 درجة حتى تنضج ويحمر الوجه وتخرج وتقطع حسب الذوق وتقدم بالهنا والشفا اتفضلوا معايا هتعجبكم
مراجعه غزلان الراضي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق