السبت، 23 أكتوبر 2021

طريقة عمل الباستا فلورا مقدم من الشيف منى طبخى وافكارى



مدة التحصير ٢٠ دقيقة


المقادير :


3 كوب وربع دقيق 

2 بيضة 

نصف كوب سكر بودرة

2 معلقة صغيرة بيكنج بودر 

200 جم زبدة 

معلقة صغيرة فانيليا

رشة ملح

مربي مشمش او فراولة 


الطريقة :


نضرب الزبدة مع السكر البودرة حتى الخليط كريمي ونضع البيض والفانيليا

نضيف الدقيق والبيكنج بودر والملح ونعجنهم جيدا وتترك في الثلاجة دقايق قبل الفرد

ندهن القالب زبدة ودقيق ونقسم العجين جزئين جزء نفردوا في الصينية وجزء يقطع شرايح طويلة

بعد فرد العجين في الصينية نخرم العجين بشوكة ونضع مربي ونضع شرايح العجين الطويلة

ندخلها الفرن علي درجة 180 ونعمل الفرن تحت بس لحد ما نلاقي الحروف بتاعت الصينية احمرت وبعد كدة نعمل الفرن فوق وتحت يحمر الوش وياخد لون دهبي


 مراجتة منى راضى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013