مده التجهيز١٥ دقيقه
مده الطهي٤٥ دقيقه
المقادير
حمام
ارز مصري
زبده
بصل مفروم
ملح /فلفل/رشه جوزه الطيب
المارينيه
حليب/بودره زعفران/ملح/فلفل
طريقه التحضير
تعلو الاول نقول ازاي نحضر الحمام نغسله كويس ونورقه يعني نفصل الجلد عن اللحم واوعي توسعي فتحه الحشو حاولي تشتغلي بهدؤ وبعد كدا ننقعه في ماءو دقيق وملح ونركنه لغايه مانعمل الخلطه نقطع الكبد والقوانص بتاعه الحمام ونشوحها في زبده والبهارات بتاعتنا وننزل بالبصل وبعد ما تصفر ننزل بالارز نشوحه شويه ونضيف ماء نصف كميه الارز ولما يتشرب نرفعه من عالنار ونسيبه يبرد
نشطف الحمام يا شطوره ونصفيه ونبتدي نحشيه تحت الجلد وتجويفه الداخلي والحوصله احشيه كويس ما يهمكيش وماتخافيش بناتي شاطرين امسكيه كتفيه ونكون بنغلي مايه فيها بهارتنا وبوكيه جارنيه(بصل/جزر/كرفس) ونسقطه نصف ساعه وبعدها ننشله من شوربته وندهنه بالحليب والكركم والبهارات بتاعتنا(ملح فلفل جوزه الطيب)ونحمره بقطعه زبده وياااارب بالف هنا
مراجعه غزلان الراضي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق