كتبت عايده السحراوى
اسم الوصفه : الكنتاكي بالخلطة السرية
مقدمه من : كريمه على
مده التحضير : 3ساعات
مده الطهى : 10دقائق
المكونات
دجاجه وسط
كوب دقيق
نصف كوب نشا
نصف كوب كورن فليكس
او مقرمشات
نصف كوب سميد
دقيق ذره
معلقتين كبار مايونيز
معلقة كبيرة كركم
معلقة كبيرة بابريكا
معلقة صغيره بصل بودر
معلقة صغيره ثوم بودر
معلقة صغيره فلفل اسود
معلقة صغيره حبهان مطحون
معلقة صغيره جنزبيل
معلقه صغيره ملح
ربع كوب عصير ليمون
معلقة صغيره خل
كوب زبادي
كوب ونصف ماء
الطريقة
نحضر الدجاجه ونقطعها اربعه
قطع ونغسلها جيدا بالملح والخل
وتصفي ونحضر وعاء.
ويوضع فيه جميع المكونات في
بولة ونخلطهم وعليهم الماء و
عصير الليمون والخل والزبادي و
البهارات كلها حتي يتكون خليط
ونقلبها جيدا للتتجانس
ونوضع قطع الدجاج وتقلب وتترك
ثلاث ساعات او ليلة كاملة في الثلاجة
حتي تتبل تمام ثم نحضر بولة فيها
كوب دقيق ونصف كوب نشا وعليه
معلقه ملح صغيرة ومعلقة بابريكا و
معلقه كركم ونصف كوب دقيق ذرة
ونقلبهم جيدا ثم نضع الدجاج ونقلبهم
ونحضر طاسة فيها زيت غزير ساخن
وتوضع قطعالدجاج وتحمر
وبالف هنا وشفا
اسم الوصفه : الكنتاكي بالخلطة السرية
مقدمه من : كريمه على
مده التحضير : 3ساعات
مده الطهى : 10دقائق
المكونات
دجاجه وسط
كوب دقيق
نصف كوب نشا
نصف كوب كورن فليكس
او مقرمشات
نصف كوب سميد
دقيق ذره
معلقتين كبار مايونيز
معلقة كبيرة كركم
معلقة كبيرة بابريكا
معلقة صغيره بصل بودر
معلقة صغيره ثوم بودر
معلقة صغيره فلفل اسود
معلقة صغيره حبهان مطحون
معلقة صغيره جنزبيل
معلقه صغيره ملح
ربع كوب عصير ليمون
معلقة صغيره خل
كوب زبادي
كوب ونصف ماء
الطريقة
نحضر الدجاجه ونقطعها اربعه
قطع ونغسلها جيدا بالملح والخل
وتصفي ونحضر وعاء.
ويوضع فيه جميع المكونات في
بولة ونخلطهم وعليهم الماء و
عصير الليمون والخل والزبادي و
البهارات كلها حتي يتكون خليط
ونقلبها جيدا للتتجانس
ونوضع قطع الدجاج وتقلب وتترك
ثلاث ساعات او ليلة كاملة في الثلاجة
حتي تتبل تمام ثم نحضر بولة فيها
كوب دقيق ونصف كوب نشا وعليه
معلقه ملح صغيرة ومعلقة بابريكا و
معلقه كركم ونصف كوب دقيق ذرة
ونقلبهم جيدا ثم نضع الدجاج ونقلبهم
ونحضر طاسة فيها زيت غزير ساخن
وتوضع قطعالدجاج وتحمر
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق